sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Sunnuntaihauska: #vainkuhajutut


Ah, taas jokaviikkoisen sunnuntai-läpändeeruksen vuoro. (Läpändeerus, mikä hieno ja kultturelli lisä omaan sanavarastooni. Apua.)

Sekä omaa instagram- että fb-feediäni ovat viime päivinä täyttäneet hulvattomat kuha-vitsit. Syysflunssan lailla sosiaalisissa medioissa levinneet kuvat ja heitot naurattavat ainakin allekirjoittanutta ja omaa lähipiiriäni.

Mielestäni kuha-jutut ovat loistava osoitus käsittämättömän monikäyttöisestä ja rikkaasta suomen kielestämme. Lauseiden kaksoimerkitys tuskin avautuisi muille kuin suomea äidinkielenään puhuville yhtä simppelisti ja itsestäänselvästi. Etenkin näin päivien lyhentyessä ja valoisan ajan vähentyessä juuri tämän kaltaiset hauskat, kevyet ja jopa ajoittain ehkä aavistuksen kantaaottavat (kts. kolmas kuva, haha) kaskut ovat juuri se huumorin muodossa ilmestyvä valonpilkahdus, jota me suomalaiset tarvitsemme.

Pitemmittä puheitta:

Meikäläinen nauttii sunnuntaista Saimaan rantamilla eli faijan luona landella. Edessä kohta kolmen ruokalajin illallinen (muunmuassa sienikeittoa YASSSS), sauna ja iisiä elämää sohvalla. Seurueemme suuntaa Stadiin vasta anivarhain huomenaamulla.

xx,

Anna

Kuvat: FB:n Vainkuhajutut-yhteisön seinä.

2 kommenttia:

  1. Jes, en ole siis ainoa, joka nauraa lihakset kipeiksi näitä! :D Kuhat on ihan huippuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et todellakaan! :D Mä ihmettelen enemmänkin, onko olemassa joku, jonka mielestä nää ei oo ees hiukkasen hauskoja.

      Poista