torstai 2. huhtikuuta 2015

Pako huoneesta (lue: tosielämän RoomEscape)


Joillekin tietokonepeli RoomEscape saattaa olla tuttu. Siinä pitää paeta huoneesta saatujen ohjeiden ja vinkkien avulla tietyn ajan sisällä (tai tämä käsitys mulla on, voin olla väärässä). Mä itse muistan kyllä lapsena kuulleeni moisesta, mutta en ole itse koskaan kyseistä peliä pelannut.

Pari viikkoa sitten sain sähköpostia firmalta nimeltä Labyrinth Games Oy. Mulle tarjottiin mahdollisuutta ottaa pari ystävää mukaan ja tulla kokeilemaan tosielämän RoomEscapea. Mä olen kyllä kuullut sivukorvalla, että tänne Stadiin on auennut muutamakin erilainen "roomescape"-mesta, mutta ai että mäkö ihan oikeasti pääsisin kokeilemaan, ilman mitään velvoitteita?

Jos olen rehellinen, olin ihan varma, että tässä on nyt joku koira haudattuna.

(Olin väärässä.)

Pyysin mukaan kolmea ystävääni ja nyt maanantai-iltana koitti vihdoin The Pelipäivä. Jännittyneenä saavuimme paikalle Kallioon Viidennelle Linjalle ja meitä vastassa oli kaksi sydämellistä ja ystävällistä kundia, jotka toivottivat meidät tervetulleiksi. Meidät istutettiin sohvalle ja selitettiin pelin henki juurta jaksain. Pelaajat (2-4 hlöä) eli meidät lukitaan huoneeseen, josta meidän on vihjeiden ja koodien avulla päästävä ulos. Aikaa on tunti. Peli ei vaadi fyysistä voimaa, pelkästään päättelykykyä, ongelmanratkaisutaitoja ja yhteistyötä. Saamme myös pyytää vihjeitä, jos jäämme jumiin johonkin ongelmaan.

Mä olin ihan liekeissä kun peli alkoi. Ja vaikka meistä neljästä minä ja siskoni (joka siis oli myös mukana) me kaksi olimme varmasti ne kilpailuhenkisimmät, kyllä me kaikki päästiin tosi nopeasti sisälle pelin henkeen ja innostuttiin itse kukin. Fiilis nousi sitä mukaan kun tajuttiin, että me ihan oikeasti saadaan ratkaistua näitä ongelmia ja koodeja, me pystytään tähän! Me päästiin ulos alle tunnissa ja meidän tarkka aika oli 51 minuuttia. En puhu itse pelistä nyt sen enempää, etten spoilaa mitään, mutta jos kysymyksiä heräsi niin toki saa kysyä.

Mutta siis summa summarum: meillä oli tosi hauskaa ja kokeilisin vastaavaa milloin tahansa uudestaan! Ihan mieletön kokemus.

Musta tää olisi tosi hauska juttu esimerkiksi jonkun synttärilahjaksi. Mä tiedän, että esimerkiksi mun faija olisi superinnoissaan jostain tällaisesta.

Koska mä olen ihan täysi untuvikko, mitä tulee minkään maailman blogilahjuksiin taikka -yhteistöihin, en tiedä pitäisikö mun merkitä tämä jotenkin. Kyllä, mä pääsin kokeilemaan tätä ilmaiseksi, mutta haluaisin huomauttaa, että mua ei siis missään vaiheessa pyydetty kirjoittamaan asiasta vastineeksi blogiin tai pyydetty laittamaan kuvia Instagrammiin. Multa ei pyydetty vastapalvelukseksi mitään. Tän postauksen mä teen täysin omasta tahdostani, koska mulla ja ystävilläni oli oikeasti ihan tajuttoman hauskaa ja koska mä olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että yhteiset kokemukset on paljon kivempia kuin materiaalilahjat.

Nää on ilmeisesti aika suosittuja ulkomailla, onko joku ehtinyt kokeilemaan tällaista?

xx,

Anna

ps. uteliaille lisätietoa pelistä löytyy pelin kotisivuilta

4 kommenttia:

 1. Heheee, ihan sika siistiä! :D Mäkään en oo lapsena tohon peliin törmännyt, mutta joskus teininä pelasin tollasia pelejä paljonkin netissä. Osa oli ihan hullun vaikeita ja osa tosi creepyjä! Hauskaa, että toi idea on siirretty ihan tosielämään, voin uskoa, että oli hieno kokemus! Mä kyllä varmaan jäisin sinne sormi suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kaverit sanoi samaa, että osa noista nettipeleistä oli aika ajoin tosi pelottavia. Toikin oli jännää, mutta mä olin ehkä liian innoissani edes ajatellakseni, että "onpas jännää" :D

   Ja hei! Jos mä pärjäsin tuolla, niin kyllä pärjäisit säkin!

   Poista
 2. Wow! Mahtoi olla ihan mieletöntä. :-) Muistan kun yksi omista parhaista ystävistäni mainitsi tästä, mutta meijän budjetille on RoomEscape liian kallis (ainakin tällä hetkellä ja vielä).. Kyllä joku päivä, jossain vaiheessa, tätä tulee varmasti kokeiltua. Varsinkin, kun nyt tiedän että 1) joku oikea ihminen on sitä kokeillut eikä aina joku tutun kaiman naapuri ja 2) sieltä on mahdollista päästä ulos! :D

  + Viime kesänä ollessani apuohjaajana yhdellä kesäleirillä niin yksi ohjaajista oli tehnyt tällaisen arvoitus-pääse-ulos-huoneesta -haasteen vanhaan perunakellariin ja no.. sillä porukalla vietettiin kokonainen yö siellä kellarissa ja meidät vapautettiin aamulla. Kokemus oli hieno ja tommonen aivopähkinä -jubaaminen on tosi kehittävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos joskus tulee mahdollisuus! Mekin (tai allekirjoittanut ainakin) "pelättiin" tosi paljon, että entä jos ei päästä ulos alle tunnissa, koska mä inhoan häviämistä, mutta hyvinhän kaikki sit meni. :D

   Toi sun kesäleiri-kokemuskin kuulostaa hauskalta, siistiä että teille on väsäilty tollasia! :)

   Poista