tiistai 15. syyskuuta 2015

F/W wishes: ihana kamala poolo


Siivosin eräänä päivänä vaatehuonettani ja pohdin, puuttuuko garderobistani jotain "olennaista". Löysin itseni unelmoimasta pooloneuleesta. Lähes järkytyin haaveestani, olenhan aina inhonnut pooloja. Mulla oli viimeksi yläasteella sellainen ihonmyötäinen/istuva musta poolo ja kun siitä luovuin, en ole tahtonut nähdä poolon pooloa silmissäni. Osasyynä tähän lienee se, että ihan noin yleisesti ottaen allekirjoittaneen yläaste-tyyli ei ollut mikään tyylikkään pukeutumisen riemuvoitto. Nuoruutensa 2000-luvun alussa eläneet varmaan muistavat esimerkiksi ne tiiliskiven kokoiset "skeittikengät", laattavyöt, Miss Sixty -farkut ja lantiopituiset istuvat hupparit.  Noin niin kuin muutaman omastakin vaatekaapista tuolloin löytyneen vaatekappaleen mainitakseni.

Aivan kuten yhä edelleen kammoksun leveitä lahkeita (yläaste-vibat WAY TOO STRONG, vaikka myönnettäköön, että ihan kivoilta ne näyttää muiden jalassa. Mutta mulle, ehei.), myös poolot olivat pitkään ehdoton no-no. Kiitos kuitenkin muotitalojen taitavien aivopesijöiden taiteellisten johtajien, olen tänä syksynä alkanut lämmetä ajatukselle poolosta. Muhkeasta, löysästä neulepoolosta.Vaikka en edelleenkään juurikaan pidä shoppailusta, aion kuitenkin pitää silmäni auki poolojen varalta. Näen jo sieluni silmin asukokonaisuuden, jossa muhkea musta tai harmaa poolo on yhdistetty niukkoihin ja eleettömiin mustiin pillifarkkuihin ja ballerinoihin (tai jos sääukko laittaa ranttaliksi ja aloittaa talven esim. ensi viikolla, mustiin korkonilkkureihin). Runsas yläosa niukan alaosan kanssa on kombo, joka toimii ainakin tämän kropan päällä. Hiukset voi heittää huolettoman tyylikkäälle, löysälle nutturalle tai ponnarille.

Eniten kuitenkin kutkuttaa ajatus päästä kääriytymään ison pooloneuleen uumeniin. Ah sitä mukavuutta, lämpöä ja tyylikkyyttä samassa pehmeässä paketissa.

xx,

Anna

Kuvat: pinterest

ps. Please lohduttakaa ja kertokaa, etten ole ainoa, jolla tietyt vaatekappaleet herättävät jäätäviä yläaste-viboja. Tuntuu joskus, että sitä varten tarvitsisi oman tukiryhmän, haha.

pps. Ottaa kevyesti päähän, että en tajua mistään blogiin tai sen alustaan liittyvästä koodaamisesta/mikäikinäseterminytonkaan yhtään mitään. En esimerkiksi ymmärrä, miksi julkaistessa kuvien välillä on ammottava kuilu kun luonnosvaiheessa ne ovat nätisti vierekkäin. Olen yrittänyt googlata ja opetella, mutta menee silti yli hilseen. Järjestäiskö joku Blogikoodaus for dummies -kurssin? Ilmoittaudun välittömästi.

4 kommenttia:

 1. Se kuilu johtuu siitä, että vasemmalla kuvalla on ominaisuudet "style="clear: left; float: left; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em;" ja oikealla samat, mutta float: right. Jos vedät selainikkunan pienemmäksi huomaat varmaan, että rako kuvien välillä pienenee. Se johtuu siitä, että kuvat kelluvat koko siinä tilassa, joka niille on mahdollista antaa ja tässä tapauksessa se on koko tuon palstan leveys (eli sama kuin tekstillä). Sitten se vasemmalle käsketty menee niin vasemmalle kuin pääsee ja oikealle käsketty niin oikealle kuin pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aivan loogiseltahan (ja oikeastaan itsestäänselvältäkin) toi kuulostaa, mutta kiva että joku osasi selittää sen myös suomeksi. Nyt mäkin ymmärsin!

   Poista
 2. Voi vimpulat, että komppaan sua! Mulla on vaan nämä kauheat poolo -selkäpiinväristyksest tarha-ajoista ja sama koskee villahousuja! Nyt vähän hämmentää, kun itseänikin kutkuttaisi ostaa joku ihana paksu pooloneule tai yleensäkkin joku vähän korkea kauluksisempi neule/paitasysteemi. Pidetään silmät auki! ;-)

  Pssst! Kiitos vielä ihan hurjasti sun kommentista mun blogiin! Sun kommentin alle jo kiittellinkin, mutta tuli siitä niin hyvä olo, että pakko sano vielä toiseen otteeseen kiitos. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy 2015 jää mitä luultavimmin historiaan poolon maailmanvaltauksen kukoistavana aikakautena :D Kiva että en ole yksin tän poolo-haluamisen kanssa!

   Kävinkin kurkkimassa sun vastauksen ja ihanaa, että sulle tuli noin hyvä mieli siitä, se oli mun kommentin päätarkoituskin :)

   Poista