sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Easy like Sunday morning


En tiedä johtuuko se sunnuntaista vai pitkästä pääsiäislomasta, mutta pää tuntuu kovin kevyeltä. Nukuimme myöhään, joimme kahvia, katselimme Netflixiä ja välillä stoppasimme vaihtaaksemme ajatuksia. Tulin iltapäivällä kotiin, pesin pari koneellista pyykkiä, ihailin kaunista säätä ja söin lounasta. Tämän postauksen jälkeen ajattelin palata erään keskeneräisen kirjan pariin. (Kyseessä on R.L. Stevensonin Aarresaari, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. Luen sitä meneillään olevaa luentokurssia varten.)

Pari isompaa juttua ovat kutkuttaneet mieltä, niin hyvässä kuin pahassa, mutta kerron niistä täällä jahka asiat ottavat askeleita eteenpäin.

Pienempiin juttuihin. Ensinnäkin, saimme poikaystävän kanssa katsottua How I Met Your Motherin loppuun. Olen mahdollisesti maininnut asiasta, mutta yksinäni olen luultavasti maailman huonoin Netflixin kuluttaja. En todellakaan osaa katsella mitään sarjaa vain sivusilmällä, saatika pitää jotain vain taustameluna. Joko katson sarjaa 100% keskittyneenä tai en katso ollenkaan. Olen aika varma, että multa puuttuu tästä puhuttaessa tyystin sellainen multitasking-geeni. Esimerkiksi ystäväni ovat jo aikapäiviä sitten oppineet, että kun allekirjoittanut on kylässä, telkkari ei voi olla auki tai muuten meitsi jää tapittamaan sitä. En tiedä mikä siinä on, mutta niin käy ihan aina.

Jos siellä ruudun toisella puolella on joku, joka ei ole nähnyt HIMYMiä kokonaan, en aio spoilata viimeistä tuotantokautta taikka viimeisiä jaksoja, mutta sen verran on pakko avautua, että

SIIS MIKÄ SE LOPPU OLI OLEVINAAN?!?!?!? EI. EN HYVÄKSY. EI.

Kiitos.

Aloitimme Vinylin katsomisen HBO:sta, mutta se ei oikein napannut. Jotenkin jähmeä ja hieman raskas. Vinyl ei hymyilyttänyt, saati sitten naurattanut ja olen huomannut, että lienen sen sortin sarjaihminen, joka tarvitsee edes ripauksen huumoria silloin tällöin. Niinpä aloitimme Suitsin katsomisen Netflixistä ja musta tuntuu, että meidän uusi yhteinen sarja on löytynyt. Poikaystävä on tietenkin nähnyt puolet Suitsin(kin) jaksoista, mutta haluaa siitä huolimatta katsoa sitä kanssani. Ensimmäisen tuottarin ekat jaksot ovat täyttä kultaa. Nauruhermoja koetellaan ja pidän kovasti myös sarjan hahmojen viimeistellystä pukeutumistyylistä.

Toinen juttu. Yliopiston myötä olen taas saanut opetella lukemaan keskittyneesti ja pitkän ajan kerrallaan. Huomasin jossain vaiheessa, että keskittymiskykyni nimenomaan lukiessani oli täysin olematon. Kykenin lukemaan noin viisi sivua kerrallaan, kunnes piti näprätä puhelinta, juoda vettä tai tehdä jotain muuta täysin epäolennaista. Nyt olen, onneksi, alkanut löytää keskittymiskykyni ja kirjojen sivut taittuvat vauhdilla. Flow-tila lukiessa on kuitenkin yksi siisteimpiä juttuja, joita tiedän.

Kolmas juttu. Pääsiäinen on kulunut suloisen rauhaisasti. Käytiin mun äidin luona syömässä ja ostettiin miehen kanssa toisillemme pääsiäismunat. Mulla on vapaata itseasiassa vielä koko ensi viikko, koska yliopisto lomailee keskiviikkoon asti ja mulla on tässä periodissa luentoja vain maanantaisin ja keskiviikkoisin. Toki itsenäisesti pitää paiskia hommia, mutta yliopistolle ei "tarvitse" mennä. Koitan siis lueskellä yhteen tenttiin ja kahlata noita kurssikirjoja eteenpäin.
Ihanaa pääsiäisen jatkoa!

xx,

Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti