torstai 23. heinäkuuta 2015

NASA you make me proud


Voihan elämä. Kai olette jo kaikki lukeneet siitä, että Nasan Kepler-avaruusteleskooppi on löytänyt planeetan, joka on so far eniten ikinä Maata muistuttava planeetta?

"Todennäköisesti kivinen Kepler-452b-planeetta kiertää tähteään samalla etäisyydellä, kuin maapallo kiertää Aurinkoa, Nasa kertoi tiedotustilaisuudessa torstai-iltana Suomen aikaan. Maahan nähden planeetta on 60 prosenttia suurempi ja sen tähti on 1,5 miljardia vuotta Maan Aurinkoa vanhempi. Tähti on myös kymmenen prosenttia suurempi kuin meidän Aurinkomme." (YLEn sivuilta)

Planeetta sijaitsee 1400 valovuoden päässä eli pikkuinen matka sinne tosin on. Mutta silti.

SIIS KUINKA SIISTIÄ?!

Oon nyt kaksi tuntia vaan googlannut asiaa ihan pähkinöinä ja lukenut Nasan omia sivuja. Tiede on kyllä kertakaikkisen huikee asia.

Arvatkaa vaan, tekikö tää yhtään hyvää mun pohdinnoille joiden aiheena on "lukisinko tähtitieteen perusopinnot yliopistossa"? Jepjep.

ja taas kerran en voi kuin ihmetellä, miten ihmeessä voi olla olemassa jengiä, joka kelaa että "ei varmana ole missään muualla elämää".

Aivan varmasti on. Vielä näette. (Toisaalta, on myös olemassa ihmisiä, jotka eivät kannata tasa-arvoista avioliittolakia. Oh well. Meitä on moneksi.)

Avaruus ja maailmankaikkeus blows my mind every single time.

xx,

täpinöissä oleva Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti