torstai 22. tammikuuta 2015

Reissunaista vaisto vie

...en tiedä minne johtaa tie. (Paitsi että tiedänpäs!)

Mulla on maailman kaamein flunssa, mutta ei se mitään, koska

varasin juuri matkan Tukholmaan!! 

Lähden parin viikon päästä pikareissulle talviseen Stokikseen yhdessä rakkaan ystäväni kanssa. Kumpikaan meistä ei ole ollut aikoihin reissussa, saati sitten Tukholmassa. Nyt aiotaan viettää kaksi päivää siellä, tarkoituksena ainoastaan haahuilla ympäriinsä ja ihmetellä kaupunkia.

Olen ihan megainnoissani! Ollaan yötä Tukholmassa ja löydettiin keskustasta kivan oloinen hotellikin! Ollaan puhuttu kyllä, että olisi kiva lähteä johonkin, mutta tää tuli silti vähän ex temporena. Huomattiin, että meidän vapaat osuu yksiin ja seuraavaksi olinkin jo varannut meille lennot ja hotellin.

Me ei oikeastaan edes katsottu laivavaihtoehtoja, koska haluttiin viettää mahdollisimman pitkä aika maissa, mutta nyt äsken kun tsekkasin ihan huvin ja urheilun vuoksi, niin jukra, ei toi risteileminenkään mitään halpaa puuhaa ole (ellei halua yöpyä autokannen alla C-luokan hytissä). Me saatiin about samalla hinnalla Finskin lennot ja hotelliyö Tukholman keskustasta kuin mitä risteileminen olisi maksanut, mutta nyt me saadaan olla maissa yli 1,5 vuorokautta verrattuna risteilyjen seitsemään tuntiin. Ihan hyvä diili siis!

En ole oikeastaan ikinä ollut Tukholmassa oikein kunnolla ja ajan kanssa. Yleensä "reissu Tukholmaan" on tarkoittanut väsyneenä ja nestehukkaisena laivasta ulos kömpimistä, safkaa jossain Sergelin torin lähellä, parin kaupan kiertämistä ja takaisin laivaan menemistä. Kyllä te tiedätte, ne ah-niin-perinteiset Tukholman risteilyt.

Mutta nyt on ihan eri sävelet! Ihanaa päästä tutustumaan kaupunkiin ihan uudella tavalla. Meidän tarkoitus on kävellä ympäriinsä, syödä kivoissa rafloissa, ehkä vähän shoppailla ja ennen kaikkea viettää laatuaikaa yhdessä. Ystäväni ei asu Helsingissä ja vaikka höpötämmekin viikoittain tunteja puhelimessa, ei se silti ole sama asia kuin saada nähdä toista ihan oikeasti.

Ja ihan parasta päästä reissuun, vaikkakin vain pariksi päiväksi!

xx,

Anna

ps. aion tietenkin puhua mahdollisimman paljon ruotsia, koska ei se flytande svenska itsestäänkään synny

pps. ohessa myös vähän Throwback Thursday -settiä viimeisimmältä Tukholman-risteilyltä, jolla oltiin vanhan koulujengin kanssa nelisen vuotta sitten: kuviin ikuistettuina pian 21 vuotta täyttävä Anna sekä laivalla että Tukholmassa (ja ne ajat, kun mulla oli vielä otsis)

2 kommenttia:

 1. Uu jea, Tukholmaan! Great choice! Mäkin niiiin haluisin, mut koskaan ei muka oo aikaa tai rahaa, ja kun ois, niin aina pitääki lähtee kauemmas. Vaik se ois niin täydellinen minilomakohde.

  Nää kuvat muuten sai mut tajuumaan sen, miks otsatukka tuntuu aina hyvältä idealta siihen asti, kun sen oikeesti leikkaa. :D Haha kuulostanpa kauheelta, mut siis you know. Oot ihan superSÖPÖ otsatukalla, mut tän ikäsenä jotenki se söpöys ei oo enää niin kova juttu.

  Nimim. Onneksi itsekin vihdoin pääsin otsatukan muistoista eroon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ymmärrän täysin mitä tarkotat! Söpöys ei oo ehkä se top1-juttu, jota tän ikäisenä itse hiustyylilläni tavoittelen. :D

   Ja voi ei, voin vaan kuvitella miten söpö SÄ oot joskus ollut otsatukalla! (Vaadin kuvamateriaalia!)

   Poista