tiistai 17. tammikuuta 2012

you may think that I'm a zero, but hey, anyone you wanna be probably started off like me

Hellllllou!

Ennen kuin aloitan elämäni omilla tarinoilla, haluaisin ottaa esille erään ilmiön, jonka olen kuluneen 24 tunnin aikana huomannut olevan suurta huutoa ainakin sosiaalisessa mediassa nimeltä Facebook.

Tässä on video. Katsokaa se. Tai pikemminkin kuunnelkaa. Jos ette jaksa tsekata sitä kokonaan, niin uhratkaa aikaa edes ekalle minuutille, niin että saatte about käsityksen minkälaista musiikkia videolla esitetään.Ja sitten siihen ilmiöön, joka tässä tapauksessa liittyy vahvasti ylläolevaan videoon. Ilmiön voi tiivistää tähän yhteen lauseeseen:

"mä en kestä näitä wannabe justin biebereitä....... ku oikeeki on nii paska"

Mä en ole ikinä, siis ikinä kyennyt ymmärtämään, miksi jotain pitää mollata tai haukkua jos siitä ei pidä. Etenkään silloin kun se tehdään ns. julkisesti, kuten fb:ssä. Oli kyseessä sitten sanomalehti tai artisti. Mutta en etenkään siinä tapauksessa, että kyseessä on elävä ihminen, saati sitten yllä oleva justinbiebermäinen laulaja. Tunnetusti fanitan Justinia täydestä sydämestäni ja ihan tosissani eikä mua (edelleenkään) kiinnosta pätkän vertaa, kuinka "sen musa on shaibaa" tai "sehän laulaa tytön äänellä". Ihan sama. Mua ei myöskään kiinnosta olla katu-uskottava musiikinvalintojeni tai yhtään minkään suhteen. Toki mielipiteitä on monia, eikä mun mielipiteeni Justinista oo mikään absoluuttinen totuus, mutta se mikä mua ottaa päähän, on se fakta, että Suomessa tunnutaan inhoavan joitain asioita, koska kaikki muutkin inhoaa niitä. Esimerkkinä vaikkapa Justin Bieber. Kysykää keneltä tahansa, niin saatte mitä luultavimmin reaktioksi "no hyi vittu". Vaikka sen biisit on ihan samanlaisia kuin Bäkkäreiden tai One Directionin: hyväntuulisia poppikappaleita.

Ja nyt toi herttainen Robin. Kyllä, se on 13-vee eli tosi nuori ja sen kuulee myös kundin äänestä. Kyllä, aika reilulla kädellähän tossa on autotunea käytetty. Mutta mitä sitten? Miten se pilaa sun elämäsi tai päiväsi, että joku nuori jäbä yrittää ja ainakin mun silmään tuntuu videolla nauttivan siitä mitä tekee?

Kertokaa joku mulle. Mitä mollaajat siitä julkisesti mollaamisesta saavat? Nauravat pilkan kohteelle ja nostavat itsensä korokkeelle, koska ovat "niin katu-uskottavia eivätkä varmana kuuntele tälläistä paskaa".

Mua todella, siis todella jyrsii toi tollanen meininki. Siis ihan oikeasti. Grow up people.

Ja ei, mä en edelleenkään käske kaikkia tykkäämään tollasten teinipoppareiden musiikista, mutta sellainen "hähä nauretaan tolle koska hei, kaikki muutki nauraa" -meininki on ihan jostain viime vuosituhannelta.

Jengi on niin suvaitsevaista ja rehaa esimerkiksi homojen oikeuksista ja solvaa Päivi Räsästä (enkä suinkaan sano että aiheettomasti), mutta sitten kun vastaa tulee tollanen nuori kundi niin ihan ykskaks unohtuu kaikki suvaitsevaisuus ja sellanen "hei, siistii että jäbä on uskaltanu kokeilla!" -fiilis. Ja nyt kun puhun "jengistä", puhun nimenomaan siis omanikäisistäni nuorista aikuisista.

Tosta Robinista voi tulla yhden hitin ihme tai sitten jotain aivan muuta. Mutta oli se mitä tahansa, se ei oo ainakaan multa pois.

Ei mulla muuta. Oon nyt sen verran sydämistynyt tästä, että jatkan tarinaa normielämästä huomenna.

Tv. Anna, täysin vapaaehtoisesti epäkatu-uskottava Justin Bieber-fani

ps. ja ei, en mitenkään väitä ettenkö olisi itse ikinä mollannut ketään. Kyllä olen, ystävien kanssa varmasti monet kerrat on naurettu rumasti ties mille. Mutta mä en tee sitä julkisesti fb:ssä niin että 400 mun lähintä ystävää saa lukea siitä. Ja siinä on mun mielestä vissi ero.

2 kommenttia:

  1. Mä niin samaistun tähän postaukseen! Ihmiset niin harvoin ajattelee loppuun asti kun ne alkaa dissaamaan jotain, ja just tää on mainio esimerkki siitä. Netissä se olematon sensuuri mikä live-elämässä yleensä on katoaa sen siliän tien ku pääsee kommentoimaan anonyymina. Tää näkyy esim. myös blogimaailmassa reippaasti.

    Joskus mua hävetti niiiiiiin suomalaisten puolesta, kun oli iltiksessä sitä juttua siitä vauvasta joka haavautuu kosketuksesta. Idiootit kävi kommentoimassa siihen videoon (jonka äiti vielä oli tehnyt) et onpa ruma vauva, hyi vittu jne jne niin hirveetä paskaa. Tuli niin paha mieli!

    Lyhyestä virsi kaunis, etpä olis voinu paremmin sanoa.

    VastaaPoista
  2. Samat sanat, kiitos itsellesi mahtavasta (ja asiapitoisesta) kommentistasi :)

    VastaaPoista