perjantai 17. kesäkuuta 2016

Stressijakson jälkeen


...on poutasää.

Niin muuten on! Aurinkoisia ovat nimittäin tällä hetkellä sekä Helsinki että allekirjoittaneen mieli.

Mulla oli tänään aamulla kevään viimeinen tentti. Eilen oli sellainen fiilis, että en enää koskaan tee yhden yhtä kesäajan opintosuoritusta. Olen kuluneella viikolla kärsinyt unettomuudesta ja stressannut tämänpäiväistä tenttiä. Nukun yleensä hyvin ja koska olen niitä ihmisiä, joille uni on megatärkeää, huomaan huonosti nukuttujen öiden vaikutukset itsessäni alta aikayksikön. Liekö unettomuus johtunut stressistä vai mistä, mutta viime yönä nukuin jo vähän paremmin. Tänään aamulla olo oli luottavainen ja kohdalle osuneet tenttikysymyksetkin tuntuivat ihan kivoilta.

Mun tenttiin lukeminen:

Ennakko-odotus: "Onneks oon opiskellut pitkäjänteisen ahkerasti, niin ei tarvi hätäillä ja stressata."Todellisuus: "Voi piru, oliks se tentti jo ylihuomenna?!"


(:D:D)

Tässä sitä taas huomaa, miten se oma suorittaja-luonne ei vaan suostu antamaan periksi, kun kerran on jotain päätetty. Tein syksyllä fuksi-innostuspäissäni itselleni kandisuunnitelman: katsoin hopsista (yliopiston opintosuunnitelma) läpi kaikki meidän kandintutkintoon vaadittavat kurssit ja aikataulutin ne itselleni. "Nämä kurssit käyn tänä syksynä, nämä ensi keväänä ja sitten seuraavana vuonna jäljelle jäävät nämä." Ja kun kerran syksyllä päätin, että minähän käyn kevään aikana tämän kurssin x, niin sehän sitten käydään. Vaikka sitten kesällä tiedekuntatentissä tenttien. Kanssaopiskelijoita mun järjestelmällisyys ja kunnianhimoisuus huvittavat, joskin eräs fuksikaveri ehdotti, että alkaisin järjestää konsultointeja niille opiskelijoille, jotka itse ovat hukassa omista opinnoistaan. Hahaha juu katsellaan.

Pohdiskelen myös paljon omaa kandiaihettani, vaikka se on edessä vasta ensi keväänä. Painiskelen sen kanssa, pitäisikö kandin (ja myöhemmin sitten gradun) aiheen olla jotenkin "järkevä". Tätä on hankala selittää, mutta mietin paljon sitä, vaikuttaako gradun aihe (mulla on siis alustavasti ajatuksena syventää kandiaihetta sitten myöhemmin graduksi) työnsaantimahdollisuuksiin. Kiinnostaako työnantajia oikeasti, mistä mä olen graduni kirjoittanut? Vai onko tärkeämpää, että ylipäätään on joku tutkinto? Toki tämä riippuu myös täysin työnantajista, että tähän tuskin on edes yhtä oikeaa vastausta.

No mutta, ykkösvuoden tentit olivat siis siinä. Mulla on oikeasti vielä yksi essee viimeisteltävänä (kauniisti muotoiltu ottaen huomioon, että siitä on noin 95% kirjoittamatta HAHA) ja sen jälkeen yliopistoon liittyviä opiskelujuttuja tarvitsee miettiä vasta elokuussa. Onneksi kyseisen esseen aihe kiinnostaa, aion yrittää saada sen rustattua ennen heinäkuun alkua.

Mulla olisi pitkähkö postaus välivuosista täysin valmiina, mutta tahtoisin kovasti kuvittaa sitä vähän. Ikävä kyllä, läppärini ei reagoi ulkoiseen kovalevyyn (josta niitä kuvituskuvia omista välivuosistani siis tarvitsisin) ei sitten yhtään. Vika lienee juuri kuusi vuotta täyttäneessä omenassa ja olenkin pohdiskellut uuden kannettavan hankkimista, jossain vaiheessa se on kuitenkin tehtävä. Jos en kohta saa kovalevyn kuvia ulos niin julkaisen postauksen ilman kuvia, tai sitten tuoreemmilla, aiheeseen ehkä vähän liittymättömillä kuvilla. Katsotaan.

Varasin tasan viikko sitten itselleni lennot Amsterdamiin, jossa vietän juhannuksen yhden parhaimman ystäväni luona. Päätös ostaa lennot oli helppo: Damissa vaihdossa oleva ystäväni palaa pian takaisin Suomeen, joten ennen sitä on mentävä ja poikaystävä on koko juhannuksen töissä. En ole koskaan käynyt Amsterdamissa, joten ei liene yllättävää, että olen reissusta hyvin innoissani! Pääsen tutustumaan uuteen kaupunkiin ja mikä parasta, yhdessä rakkaan ystäväni kanssa! Ystäväni on kuulemma suunnitellut meille jo vähän ohjelmaa, mutta Dami-vinkkejä otetaan silti ilolla vastaan!

Lisäksi olen pessyt pyykkiä, siivonnut ja lukenut (no sitä esseetä varten). Kävin myös ex tempore -dinnertreffeillä rakkaan ystäväni kanssa Fredan uudehkossa Somassa ja voi veljet, ei ole kyllä turhaan sushiburritoja hehkutettu! Samaa ylistyslaulua voisin jatkaa The Cockin aamiaisesta. Avokado-toast ja kookosmaitoon tehty puuro olivat mitä parhain ja pehmoisin aloitus arkiaamulle.

Mä suuntaan täksi illaksi yökylään Helenan luo, huomenna aamulla mennään yhdessä balettitreeneihin ja illalla on vuorossa äidin viiskymppiset landella! Jee!

Ihanaa viikonloppua, tyypit!

xx,

Anna

2 kommenttia:

 1. DAMI! Huomenna mun Damiin lähdöstä tulee vuosi ja se on kyllä yks mun lempikaupungeista koko maailmassa..

  Siis vain niin talojen, arkkitehtuurin ja kanaalien näkeminen on kokemus. Ja varsinkin kanaaliajelua voin suositella! Ja käy syömässä Bagels&Beans -nimisessä paikassa! ❤︎ Niitä on muistaakseni Damissa pari ja siis niin älyttömän hyvät bagelit, että ei voi muuta sanoa. Ja tosi halvat (about 6e kunnon bagelista!).

  Pakko päästä takaisin vielä, sillä en Anne Frankin taloon tai Van Goghin museoon ehtinyt vierailemaan. :-(

  Ihanaa, kun sunkin stressit ja huolet alkaa helpottaa. Kyllä paras fiilis on päästä koulujutuista eroon ja oot jo 95% valmis. Vähän vielä! Voi vitsi, kun fiilaan myös suorittaja -asenteen tosi hyvin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ymmärrän hyvin, miksi diggailet Damista noin kovasti. Se on kyllä huikean kaunis! Ehkä se on vaan se, ettei meillä oo noita kanaaleja Suomessa, koska vitsi ne näytti upeilta :) Ja siis voi vitsi, me käveltiin ton Bagel&Beansin ohi parikin kertaa mutta se oli aina silloin kiinni (on toki ymmärrettävää, että tollaset mestat ei oo auki puolen yön jälkeen... :D)

   Kanaaliajelulle ei menty, mutta käytiin kyllä lähikaupungiss Utrechtissa melomassa kanaaleilla! Se oli superhauskaa :D

   Kiitos kovasti reissuvinkeistä! Toivottavasti sun kesä on lähtenyt kivasti käyntiin! :)

   Poista