maanantai 1. syyskuuta 2014

Syysgarderoobin puuttuvat palaset


Jokasyksyinen "ja mitähän kaikkea sitä tänä vuonna pitäisi hankkia" -pohdinta on taas käynnissä!

En ole ihan saletti, mistä se johtuu, mutta mikään muu vuodenaika ei aiheuta mussa näin suurta "mähän tarvitsen vaikka mitä ja nääkin on vain ne välttämättömimmät" -paniikkia. Kyse ei siis ole siitä, että tahtoisin pakkomielteisesti haalia kamaa, vaan siitä, että huomaan (once again), että mun vaatekaapista puuttuu sellaisia peruspilareita, joita soisin siellä olevan. Enkä pelkästään syksyisin, vaan ihan vuoden jokaisena päivänä.



Kyllä, tiedän mitä mietitte:

Voi tätä värien loistoa ja kirjoa! Väriskaala suoraan verrattavissa sateenkaareen!

Hehe.

Mutta eipä sillä, mun vaatekaappi on oikeastikin aika monotonisen värinen. Mustaa, valkoista, harmaata, tummansinistä, beigeä ja niiden eri sävyjä. Mä pidän klassisista ja helposti yhdisteltävistä vaatteista. Joku voisi sanoa "tylsä", mä sanon että "harmoninen".

Seuraavia yksitoikkoisia toisiinsa sointuvia vaatteita etsiskelen paraikaa kissojen, koirien ja teatterikiikareiden kera:

- valkoinen iso palmikkoneule (okei, tätä en etsi, koska TA-TA-TAAA: mun maailman paras äiti lupasi neuloa mulle sellaisen, p-a-r-a-s-t-a!! Kuvan neule Googlen kuvahausta sanoilla "loose white cable knit sweater")

- musta pipo (H&M, oikeasti tahtoisin puuvillaisen, mutta ei löydy MISTÄÄN. Pelkkää akryylia tarjolla jokaikisessa kaupassa tai sitten materiaalin ollessa hyvä malli ei istu mun päähän. Nää on näitä ekan maailman ongelmia.)

- harmaa, ryhdikäs collegepaita jollain kivalla printillä (kermojen kerma à la Zoe Karssen. Toi printti on täydellinen, mutta vähän pohdituttaa, onko toikin sellaista lörttökangasta. Mä tahdon collegen, joka on sellaista paksua kangasta JA jossa ei lue jotain idioottimaista kuten "#selfie". Voin muuten kertoa ettei meinaa sellaistakaan löytyä mailta halmeilta. Tai sitten mä etsin jatkuvasti vääristä kaupoista. Mutta en oikein enää tiedä mistä etsiä! Ekan maailman ongelmia, vola kakkonen.)

- mustat nahkahousut (myös vahatut pöksyt käyvät, kuvan vastaavat Vero Moda)

- mustat nahkanilkkurit maltillisella eli järkevällä korolla (nää on Selected Femmen. Mä itseasiassa sovitin näitä tänään, mutta en ole ihan varma istuuko noi mun jalkaan. Pitänee käydä kokeilemassa uudestaan.)

- mustat classic slip on -Vansit (multa löytyy kaapista suunnilleen kuusi vuotta vanhat slip onit ruutulippu-kuosilla ja vaikka ne ovatkin palvelleet jo useamman vuoden pelkkinä Ruissi-kenkinä, olen todennut ne hyvin istuviksi ja jaloissa todella mukaviksi. Mä tarvitsen jotkut rennot mustat kengät ja nää on vaan kertakaikkisen ihanan simppelit.)

Lisäksi olen alkanut ujosti pohtia, josko mun vaatekaappiin jonain kauniina päivänä eksyisi ihkaoikea nahkatakki. Mä en oikeastaan pidä itseäni nahkatakkisena tyttönä, koska koen ne vähän liian rokiksi omaan makuuni, mutta viime aikoina on ajatus nahkatakista kutkuttanut tämänkin neitokaisen mieltä. Nahkatakki olisi kivasti rento. Myös muutamaa bomber-takkia olen mallaillut (no mitäpä??). Onneksi asusteilla saa lähes kaikesta Annamaisen näköistä. Siroja koruja tai helmiä ja heti on kotoisampi olo.

Mutta ehkä tää on ihan tervettä. Aivan kuten minäkin, myös mun tyyli elää ja muuttuu. Ja aivan kuten omaa itseäni, pyrin kehittämään tyyliänikin vain parempaan suuntaan. Takapakkeja on toki välillä otettava, oli kyse kummasta keissistä tahansa, mutta niin kauan kuin suunta on eteenpäin, ei oikeastaan ole syytä huoleen.

Olkoon siis onni myötä meille kaikille. Oli kyseessä sitten sen oikean collegepaidan tai sen oikean, aidon minun itseni etsiminen.

xx,

Anna

4 kommenttia:

  1. Toi Creme de la creme -paita on nii ihana! :D Monki on (välillä) college-taivas, mut siellä joissain yksilöissä se kangas on niin paksua, että näyttää Muumien voimamieheltä. Mä aloin miettiä, että jospa ostaiskin tänä vuonna ihan kashmir-pipon, se vois oikeesti jopa pitää korvat lämpimänä! Nilkkurien metsästys on munkin jobi, ärsyttävää, kun kaikissa kivannäkösissä on sellanen pohja, että melkein kaupan lattiallaki jo liukastuu, puhumattakaan sitten niistä pakkaskeleistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihan vakavissani pohdin ton kermojen kerma -paidan tilaamista, harmi kun sitä ei pääse hiplaamaan missään! Kasmir tuntuu matskuna niin taivaalliselta, että sellaisen pipon kanssa tuskin voi mennä pieleen. Oon aika varma, että se päässä haluaisi jopa nukkua.

      Ja pidän ton Monkin mielessä, kiitos! :)

      Poista
  2. http://store.makiaclothing.com/accessories/cap-15209.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis miten mulle ei tullut mieleenkään tsekata Makian valikoimia?! Tack så mycket!!

      Poista