lauantai 5. huhtikuuta 2014

On VASTAUSTEN aika, vol. 1


Mä oon kikatellut ihan kippurassa, kun olen lueskellut teidän kysymyksiä. Nää on ihan mahtavia, kiitos näistä! 

Mukana on myös joitain kysymyksiä, joita olen saanut aikaisempiin postauksiin. Haluaisin myös huomauttaa, että koitan vastata ohjelmaan liittyviin kyssäreihin mahdollisimman valaisevasti eli tahallani tai kiusaa tehdäkseni en jätä asioita kertomatta. 

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on? Pitkällä vai lyhyellä tähtäimellä? Lyhyellä tähtäimellä mietittynä mä haluaisin jossain vaiheessa päästä opiskelemaan, muuten en oikeastaan kaipaa muutosta nykyiseen elämäntilanteeseeni. (Todella) pitkällä tähtäimellä haaveissa on oman asunnon ostaminen, ehkä sitten joskus parisuhde ja mahdollisesti perhe.  

Mikä oli parasta Lontoossa? 
Se fiilis, joka Lontoossa on. En oikein osaa sanoa mistä se tulee. Ehkä se on se kansainvälisyys ja lämminhenkisyys samassa paketissa. Kohteliaat ihmiset. Kaupungin kauneus. Ne rakkaiksi tulleet ihmiset, jotka sieltä löysin. 

Miten juuri sinä, Mira, Hilla ja Jasmiina päädyitte ohjelman au paireiksi? 

Me ihan vaan haettiin kaikki tahoillamme mukaan. Itse laitoin hakemuksen vähän puolivaloilla, musta koko ajatus oli vaan "hauska juttu" ja no, kuinkas sitten kävikään.

Missä välissä Yle tuli mukaan koko hommaan? 
Yle on ollut mukana alusta asti.

Oliko sulla perhe vielä etsinnässä vai tiedossa jo kun tiesit olevasi ohjelmassa?:) 
Olin ollut yhteydessä muutamaankin eri perheeseen ennen ohjelman astumista kuvaan, mutta se perhe, johon lopulta päädyin, löytyi tuotantoyhtiön kautta. 

Vaikuttiko tuotantoyhtiö jotenkin siihen mitä teit Lontoossa milloinkin vai oliko sarja täysin käsikirjoittamaton? 
Kyllä tuotantiyhtiö vähän vaikutti. Mua ei kuitenkaan koskaan pakotettu tekemään mitään, tuotantoyhtiössä oltiin tosi joustavia ja yhteistyökykyisiä ja mulla ei ole kerrassaan mitään valittamista yhteistyöstä heidän kanssaan! Toki joitain "kohtauksia" sovittiin etukäteen, kuten esimerkiksi meidän neljän tytön ensimmäinen tapaaminen, mutta mitään sanoja ei meidän suuhun laitettu.  

Lähtisitkö au pairiksi uudestaan jos tulisi mahdollisuus? 
En ole varma. En välttämättä, ainakaan juuri nyt. Mutta se johtuu vain siitä, etten ehkä kokisi sitä järkeväksi tässä elämäntilanteessa. 

Mistä kaikki sun iloinen positiivisuus kumpuaa? 

Ensinnäkin, ihana kysymyksen asettelu, aww. Mä en oikein tiedä, rehellisesti sanoakseni. Mä oon aina ollut tällainen aika hymyilevä ja iloinen tapaus ja tietenkin se on varmasti auttanut, että mulla on koko elämäni ajan ollut ympärilläni ihmisiä, jotka rakastavat ja kannustavat ja kertovat, kuinka mä oon hyvä ja täydellinen just näin. Lisäksi koen, että on jotenkin ihan turhaa etsiä huonoja puolia asioista kun samalla energialla voi ihan yhtä hyvin keskittyä niihin hyviin puoliin.  

Mikä oli parasta/ikävintä au pair -ajassa? 

Parasta ehdottomasti ihmiset, joihin tutustuin: sekä host-perheeni että ihanat kansainväliset tyttöni. Ikävintä oli muualla olevien rakkaiden ihmisten kaipaaminen. 

Entä Lontoon parhaat/huonoimmat puolet? 

Parasta Lontoossa on ehdottomasti sen monipuolisuus: mitäpä sieltä ei löytyisi. Se on samanaikaisesti suuren maailman metropoli ja silti täynnä pieniä "kylämäisiä" katuja ja paikkoja. Huonoksi puoleksi voisin mainita pitkät välimatkat kaupungin suuresta koosta johtuen. 

Millaista oli olla kameran edessä ja etenkin kuvata pikkukameralla itseään ja omia tekemisiään au pair -ohjelmaan? 

Kameraan tottui tosi nopeasti ja meillä oli niin ihana kahden naisen (+minä tietenkin, haha) kuvaustiimi, että työskentely ja kuvaukset oli aina tosi lämminhenkisiä ja kivoja. Itsensä kuvaaminen oli aluksi tosi outoa ja hassua ja etenkin julkisilla paikoilla hävetti aluksi kuvata itseään ja puhua pikkukameralle. Mutta aika nopeasti siihenkin tottui.  

Haetko tänä keväänä opiskelemaan? Mihin? / 
Minne haluat opiskelemaan? / Mitä tahtoisit opiskella?
Tällä hetkellä mua kiinnostaisi opiskella historiaa, englannin kieltä, viestintää ja journalismia. Kyllä mä laitoin haun vetämään pariin eri paikkaan. Hain yliopistoihin Helsinkiin ja Tampereelle ja lisäksi yhteen amk:hon täällä Stadissa. Palaan näihin ehkä yksityiskohtaisemmin tossa myöhemmin keväällä. 

Mikä on parasta Helsingissä sun mielestä?

Hankala kysymys. Helsinki kokonaisuudessaan on musta paras. Tykkään siitä, että tää on yhtä aikaa iso ja pieni. Tää on kaupunkina kaunis ja vehreä ja meri on tossa vieressä. Ja täällä on niin monta rakasta ihmistä.  

Sun ultimaattinen unelma-ammatti? (realistinen tai ei) 

HAHAHAHHAHA, ihanaa ettei tän tarvitse olla realistinen. Ultimate-unelma-ammatti olisi sarjaa "kirjoittava radiojuontaja/toimittaja, jolle maksettaisiin pankinjohtajan palkkaa ja jonka työpaikalla tarjoiltaisiin vain todella hyvää kahvia". 

Parhaat piirteet sussa omasta mielestäsi? 
Mä oon hamaan loppuun saakka positiivinen, osaan uskoa ihmisiin ja asioihin, oon hyvä unelmoimaan ja innostun usein ja helposti. Mut on maailman helpoin ylipuhua tekemään/kokeilemaan melkein mitä vaan. 

Entä ne piirteet itsessäsi, joista et ehkä pidä niin paljoa? 
Mä oon äkkipikainen ja välillä tosi epärationaalinen. Mun sydän vie lähes poikkeuksetta ja järki vikisee. Ja aina se ei oo hyvä. 

Missä shoppailet mieluiten? / 
Lempivaatekauppa?
Mä en oikeastaan tykkää shoppailusta ja käyn nykyään harvoin kaupoissa ja vielä harvemmin päädyn viemään jonkin tuotteen kassan kautta kotiin. Taustalla vaikuttanee kolmen vuoden työhistoria vaatekaupoissa (kun päivittäin vietti 8h vaatteiden keskellä, harvoin niitä jaksoi enää vapaa-ajalla plärätä). Lisäksi turhauttaa kaiken sen keinokuidun ja huonolaatuisuuden määrä. Mutta silloin kun kaupoissa käyn, vierailen Vero Modassa, Mangossa, Zarassa ja Company'silla. Toki satunnaisesti tiirailen myös esimerkiksi Hennesin ja Monkin valikoimia.

Missä maissa oot käynyt tai asunut? 

Olen Suomen lisäksi asunut Stuttgartissa Saksassa ja Lontoossa Briteissä. Sen lisäksi oon käynyt Ruotsissa, Virossa, Norjassa, Tanskassa, Latviassa, Venäjällä, Sveitsissä, Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa, Jenkeissä ja Tunisiassa. Paljon on siis vielä kokematta ja näkemättä. 

Parhaat kauneustuotteet? 
Cliniquen liila kasvovesi. Ei halvinta mahdollista, mutta siitä en luovu, se on mun ehdoton luottotuote! 

Paras paikka missä olet ollut?

Tarkoittaakohan tää nyt jotain kohdetta, jossa olen käynyt? New York on ehkä tähän mennessä ollut vaikuttavin, Lontoo tulee heti perässä kakkossijalla. Ylipäätään tän kysymyksen vastaukseksi voisin nimetä kaikki ne paikat, joissa olen ikinä ollut onnellinen. Oli kyseessä sitten NYC, faijan sohvalla makaaminen sisarusten kanssa tai joku räkäinen pubi täällä Stadissa, jossa kerran oltiin tyttöjen kanssa ja vietettiin sairaan hauska ilta. Mikä tahansa paikka voi olla paras, jos siellä on onnellinen. 

Suurin unelma? 

Elää onnellinen ja pitkä elämä, jota muistellessani mun ei tarvitse katua eikä harmitella. 

Lempiruoka?

Mä oon todella kaikkiruokainen, mutta joku maukas pihvi ja yrittivihanneksia jonkun snadisti makean kompotin kanssa on kyllä hyvä yhtälö. Ja jälkiruoat, mä rakastan jälkiruokia!

Lempijuoma?

Sooda/vichyvesi pienellä lorauksella vadelma-makusiirappia on superhyvää!
Mitä teet vapaa-ajalla mieluiten?

Haaveilen ja haahuilen hitaalla tahdilla. Yksin tai myös mielellään rakkaiden ihmisten seurassa. Joko kotisohvalla lojuen, kahvilan tuoleissa istuen tai kantakaupungissa kierrellen. Vapaa-ajalla mulle on tärkeää rentoutua ja noi on siihen mitä oivimpia keinoja. 

Mitkä asiat haluat toteuttaa elämäsi aikana?

Mä oon pääni sisällä raapustanut sellaista pientä "bucket list" -tyyppistä listaa asioista, joita haluaisin päästä tekemään elämäni aikana. Mä haluaisin hypätä laskuvarjolla, snorklata koralleilla, uida delfiinien kanssa, matkustaa paljon ja kaikkiin mahdollisiin maailmankolkkiin, luoda itselleni arvostetun uran, asua New Yorkissa, rakastua ja ehkä mennä naimisiin (eli löytää jonkun, jonka kanssa se tuntuisi oikealta). Noita muun muassa. Mutta ennen kaikkea haluaisin tehdä asioita, jotka tekee mut onnelliseksi. Ei missään noissa ole muuten mitään mieltä.  

Kerroit tossa yhessä postauksessa, että kävit Kallion lukiota niin mitä linjaa? Perus vai ilmaisu? 
Kallio on siis ilmaisutaitoaineisiin erikoistunut lukio, mutta siellä ei ole kuin yksi "linja", jolle hakea ja jos pääsee sisään, niin sitten saa itse valita minkä sortin taideaineita haluaa opiskella. Mutta mä itse kävin paljon mm. median, teatteri- ja puheilmaisun kursseja lukioaikoina. Ja teatterin takia aikoinani sinne hainkin. 

Tykkäätkö Juha Tapion musiikista? 
"Kaksi vanhaa puuta, sateenkestävää...." Harvemmin tulee kuunneltua, mutta kyllä se pienissä annoksissa satunnaisesti menee. Juha Tapion mainitseminen alkaa aina hymyilyttää, koska se muistuttaa frendistä, joka joskus lauloi just tota Kahta vanhaa puuta. 

Kuunteletko Palefacea? 

En juurikaan. 

Pääsitkö inssin ekalla läpi (:D)? 

Hahahhaha, kyllä pääsin.

Mitä kuuluu?

Tosi hyvää! Tulin tänään (kirjoitin tän torstaina) tosi iloiseksi kun olin ostamassa piilarinestettä ja iskin vaan yhden, reilun kympin hintaisen pullon tiskille aikomuksenani tietenkin ostaa se. Kohtelias myyjä kysyi, enkä haluaisi käyttää hyväksi heidän tarjoustaan "3 pulloa/20€", jota en ollut huomannut. Tietenkin halusin ostaa kyseisen paketin, piilarinestettä kuitenkin tarvitsee aina ja sain periaatteessa yhden pullon kaupan päälle. Kiitin myyjää varmaan viidesti siitä hyvästä, että hän kertoi tarjouksesta. 

Tanssitko wanhat? 

Tanssin, tottakai. Mun ei tarvinnut miettiä hetkeäkään, haluanko kuluttaa yhden päivän isohelmaiseen mekkoon pukeutuneena. Ja kerrankin oli hyvä syy laitattaa hiukset ja meikki. Wanhat oli ihana kokemus, jota muistelen edelleen hymyillen. 

Mitä jos ihastuksesi pussaisi sinua huomenna? 

En oikeastaan ole tällä hetkellä ihastunut kehenkään eli olisin hämmentynyt, jos joku pussaisi mua ja tajuaisinkin olevani ihastunut.  

Kiroiletko usein? 

En usein, mutta aina välillä. Yritän välttää sitä, menestys tän yrityksen suhteen vaihtelee. 

Mitä aineita kirjotit lukiossa? 

Äidinkielen, englannin, keskipitkän ruotsin, lyhyen matikan, historian ja pitkän saksan. 

Mitä lukee viestissä, jonka lähetit viimeksi?

"Pupu-sivusta tuli uus ehdoton lemppari (se on maailman SÖPÖIN, vähän ku tää pikkuherra), kiitos löydön esittelystä muru!" Viesti meni rakkaalle ja itseasiassa kaikkein vanhimmalle ystävälleni (meidät "esiteltiin" toisillemme kun me oltiin puolivuotiaita. And friendship still going strong!), joka linkkasi mulle IHANAN pupu-sivun instagrammissa. Puput on vastustamattomia, oon ihan sulaa vahaa kun on kyse noista töpöhäntäisistä vemmeltäjistä. 

Tykkäätkö hiihtää? 

En oo hiihtänyt pariin vuoteen, mutta on se ihan kivaa joo!

Osaatko paistaa lettuja? 

Osaan. Ei niistä kovin kauniita tuu, mutta kyllä mä sen handlaan! Ainakin suunnilleen, hehe.

Milloin viimeksi lähetit postikortin jollekin? 

Viime jouluna laitoin pari korttia Lontoosta Suomeen. 

Onko saksan kieli kaunista? 

Mun korvaan se on, koska aina kun joku puhuu saksaa, saan eläviä fläsäreitä niistä ajoista kun itse asuin Saksassa. Ne oli hyviä aikoja ja mulla on Saksasta paljon onnellisia muistoja, siksi se on mulle kaunis kieli. 

Mikä on vaimoke josta oot kirjotellu tai joissain sun blogitekstessä on?
Lempinimi vaimoke, vaimo tai wifey viittaa leikkisästi rakkaaseen, pitkäaikaiseen ystävättäreeni, joka täällä blogissa esiintyy satunnaisesti myös nimimerkillä AH. Vaimottelemme toisiamme paljon, puolin ja toisin. 

Yllättikö joku asia aivan erityisesti täällä Lontoossa asustellessa?
Se, että siellä ihan oikeasti on sellaisia maitoautoja, jotka kantaa maitopulloja ihmisten oville! Mä olin ihan superfiiliksissä kun ekan kerran näin sellasen! Lisäksi kaupungin suuruuden aiheuttamat välimatkat ja niiden pituus hämmästyttivät aluksi. 

Mihin täällä oli hankalinta/mahdotonta sopeutua? 

Voi, ei mihinkään ollut mahdotonta sopeutua! Vasemmanpuoleinen liikenne aiheutti aluksi vähän päänvaivaa, mutta en oikeastaan koe, että Lontoossa/Briteissä olisi ollut mitään, mihin sopeutuminen olisi ollut jotenkin suunnattoman hankalaa. 

Mitä kaipaat eniten täältä?

Kaikkea. Yritin miettiä tätä, mutta tosi vaikea sanoa mitään yksittäistä asiaa. Olin siellä(kin) niin kokonaisvaltaisen onnellinen, että kaipaan ikävän iskiessä Lontoota kokonaisuudessaan. Kaikkea sitä, mitä se mulle edustaa. Mun host-perhettä, ystäviä, tuttuja katuja, paikkoja ja reittejä, brittiaksenttia.  

Mikä oli vaikeinta Suomeen palaamisessa? 

Arjen ja sellaisen tuikitavallisen päivärytmin luominen uudelleen. 

Lempparikahvilasi ja -paikkasi Lontoossa? 

Lempikahviloita on Lounge-niminen paikka Brixtonissa ja Cafe 1001 Brick Lanella Shoreditchissa. Molemmissa on ihana, joskin keskenään erilainen fiilis ja hyvää kahvia. Ja noi suosikkipaikat. Mulla on kaksi suosikkipaikkaa Lontoossa ylitse muiden: ensimmäinen on Lontoo-kodin lähellä Crystal Palacessa Westow Hillin ja Woodland Roadin risteyksessä. Siitä näkyvä maisema Lontoon keskustaan on maailman kaunein. Toinen on Hungerford ja Golden Jubilee -kävelysilloilla seisominen illan hämärtyessä. Kyseisillä silloilla on usein katusoittajia ja olen useaan otteeseen pysähtynyt keskelle jompaakumpaa siltaa vain katselemaan ympärilleni, olemaan onnellinen ja hengittämään Lontoota sisääni. 

Englannin kielen kaunein sana mielestäsi? 

Kliseistä, imelää, ehkä vähän tylsääkin, mutta sanon "love". Se on lausuttaessa pehmeän tuntuinen ja tarkoittaa maailman kauneinta asiaa. 

Vola kakkonen tulossa lähiaikoina. (Miksi mulle tuli tosta mieleen se, kun vanhojen Disney-piirrettyjen videoiden alussa tuli aina mainoksia uusista Disney-filkoista ja sellainen miehen ääni, joka sanoo "Tulossa lähiaikoina elokuvateattereihin"?  

5 kommenttia:

 1. Oot kyllä päässy käymään tosi monessa paikassa! Mä olin just viime viikonloppuna Lontoossa toista kertaa ja oli aivan upeeta :D Allekirjoitan ton mitä sanoit paikan kansainvälisyydestä ja lämminhenkisyydestä.

  Millon muuten asuit Stuttgartissa ja miks? :) Tutustuin nimittäin viime syksynä USA:ssa vaihdossa pariin saksalaiseen Stuttgartista, ja tuli vaan mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutettiin koko perheen voimin Stuttgartiin kesällä 2006 faijan duunin perässä ja vuosi siellä asuttiin.


   Ja ah, Lontoo! Ihana ihana ihana, mahtavaa että säkin fiilasit! :)

   Poista
 2. Mua kiinnostaa Stuttgart-kysymykset myös, mitä Anni tossa ylempänä kysyikin! Mieki tapasin reililläni yhen tytsyn joka oli sieltä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä että oot kaikkiruokainen! Sitten voidaan ehkä mennä syömään yhdessä :D
  Ja kivoja vastauksia muutenkin, samaistuin erityisesti pupurakkauteen! Puput iiiso <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puput rox!

   Ja elämä kaikkiruokaisena on vaan niin paljon maukkaampaa<3

   Poista