keskiviikko 17. lokakuuta 2012

meil on piirakkabileet, taikina sileex

Heipsan!

Sen lisäksi, että kävelin maanantaina koko päivän naama typerässä virneessä, me pidettiin T:n kanssa mun luona piirakkabileet vol. 2! Voluumi ykköset pidettiin tossa joskus keväällä ja feilattiin meidän mustikkapiirakka aika tavalla. (Täyte lähenteli enemmänkin mustikkavelliä, koska mä päätin soveltaa ja jättää kananmunan pois. Note to self: sille on syynsä, että ohjeessa käsketään lisäämään täytteeseen yksi kananmuna.)

Nyt päätettiin sitten vähän skarpata ja leivottiin omenapiirakkaa. Olin käymässä kotikotona viikonloppuna ja äiti laittoi mulle mukaan kotimaisia omenoita. Lisäksi kävin ostamassa jauhoja, sitruunaa, vaniljajäätelöä ja piirakkavuoan. Taloushan tollasessa tuhlailussa kaatuu.

Me katsottiin ohje syys- tai lokakuun Oliviasta (en muista kummasta), kyseessä siis "periamerikkalainen" omenapiiras kansineen päivineen. Alkoi naurattaa, kun ohjeessa sanottiin, että taikinan voi sekoittaa joko monitoimikoneella tai käsin. Mähän en tosiaan ensin muistanut, että multa löytyy kotoa sellainen monitoimikone. Sillä me sitten sekoitettiin se taikina murumaiseksi. (Kiitos mummi lahjasta! Tää oli nimittäin koneen eka käyttökerta.)

Täytteeksi laitettiin tosiaan omenoita (varmaan tuli ihan kulman takaa että omenapiirakassa on omenoita) ja jotain mauste/siirappihommia, jotka T pyöräytti ohjeen mukaan pannulla, jotta "niihin saadaan karamellinen aromi".

Siinä kun väsättiin meidän piirasta ja aseteltiin taikinaa vuokaan, tuli ihan Lumikki-fiilis. Sehän leipoi kanssa piiraan just ennen kuin Paha Kuningatar tuli kylään. Harmiteltiin tosin T:n kanssa, että eipä meidän leivontatuokiossa näkynyt söpöjä pikkulintuja lentelemässä ja painelemassa taikinaa.

Olin ihan pikkasen huolestunut, miten mun uuni kohtelee meidän leivontatuokion tulosta (se on vähän sellainen vanhempi omalaatuisempi uuni). Mutta piirakka selvisi ehjänä ulos ja tältä se sitten näytti:

No eikö ookin söpö?

On ihan okei katsoa samalla lailla rakastavasti ruokaa
niin kuin jotkut katsoo esim. lapsiaan.



Toivon, että kuvien perusteella olisi tarpeetonta sanoa, että toi oli jymymenestys. Se maistui niin hyvältä. Voin kertoo, että oli melkoinen voittajafiilis!

Kyllä kuulkaa mustakin vielä hyvä vaimo saadaan. Vaikka kaulimiseen pitikin käyttää viinipulloa koska mä en omista kaulinta ja vaikka olin aika varma, että mulla on kanelia kotona. Ei ollut. Kyseessä oli curry.


Aina ei voi voittaa. 

(Ja ei, ei korvattu kanelia currylla. T oli kaukonäköinen ja otti oman kanelinsa mukaan.)




OMG piilomainontaa!!1! Paitsi että sain ton Lexingtonin patakinnas/lappusetin syndelahjaks E:ltä tänä vuonna. "Mä en sitten tarkoita vihjata mitään", se tarkensi kun avasin pakettia. Mutta kuulemma tollasista patakintaista/lapuista ei olisi keittiössä haittaa. Ei varmastikaan, aikasemmin noiden virkaa toimittu vanha keittiön pyyhe (musta tuntuu, että juurikin se saattoi olla painavana syynä siihen, miksi mä sain noi lahjaksi).

Ja olihan E ihan oikeassa! On paljon kivempi käyttää uunia, koska silloin saan aina käyttää noita. Ja onhan noi nyt niin nättejä.

Nyt oonkin sitten pari päivää mussutellut omenapiirakkaa. Ja nukkunut päiväunia. Ja tänään mä vihdoin kävin läpi mun vaatehuoneen sisällön. Se on ollut mulla projektina pitkään ja vihdoin sain hoidettua sen pois alta. Mulla on ihan liikaa vaatteita, joita mä en enää käytä. Löysin mm. paitoja, jotka oon ostanut kun asuttiin Saksassa vuonna 2006. Voi morjens. Kiva pikku vaatehamsteri oon.

Nyt on kuitenkin kaikki vaatteet käyty läpi, käyttämättömät laitettu sivuun ja samalla tuli freesattua vaatehuoneen hyllyjärjestystäkin. Jee!

Nyt meen nukkumaan, huomenna ajattelin hyödyntää SYÖ! Helsinki -kamppiksen vikaa päivää ja hakea sushia. Namnamnam.

xoxo,

Anna

ps. oon vähän hämmentynyt, että tänään on jo keskiviikko. Oon jotenkin elänyt ihan tiistaissa.


4 kommenttia:

  1. No hei piirakan teko on niiiiin paljon vaikeampaa ku lapsenteko, nii äidillinen ylpeys on enemmän ku ookoo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä niin oikeessa! Ja piirakat ei koskaan synny vahingossa (ainakaan mun keittiössä..) :D

      Poista
  2. voi hellan lettas miten söpö piirakka :3 hahhaa. mutta sun blogis on nii kiva! vasta bongasin ja heti piti tulla kommentoimaan :D

    käy kurkkaa munkii blogia! :)
    http://your---smile.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww kiitos, piristit mun perjantai-iltaa :) Kävin kurkkimassa, sun blogi on tosi suloisen ja ihanan oloinen!

      Poista