lauantai 10. syyskuuta 2016

Flunssan kourissa



Täällä yskitään ja niiskutetaan menemään jo kuudetta päivää. Heräsin tosiaan maanantaina melko flunssaiseen olotilaan ja uskon tän nuhan johtuvan vahvasti vain ja ainoastaan siitä, että poikaystäväni oli juuri edellisenä päivänä tullut kylään. Ei niinkään, että hän olisi tartuttanut mut vaan enemmänkin koska ensimmäistä kertaa hetkeen sain olla jonkun oikeasti tutun ja turvallisen ihmisen kanssa, jolloin stressitaso laskee eli vastustuskyky romahtaa. Eli sitten saa flunssan.

Poikaystävä saapui tosiaan sunnuntaina iltapäivällä Arlandaan, josta yhdessä suuntasimme hengailemaan Tukholmaan. Olin vuosipäivämme kunniaksi päättänyt yllättää hänet ja ostin meille hotellihuoneen Tukholman keskustasta.

Parhaiten käytetyt eurot pitkään aikaan. Viimeksi olen ollut näin iloinen rahojeni käytöstä, kun kävimme poikaystävän kanssa illallistamassa Fredrikinkadun Muru-raflassa hieman ennen lähtöäni.

(Muru oli IHANA. Tilattiin päivän menu eli neljä ruokalajia ja otettiin kylkeen viinipaketti, eli aterioinnin yhteishinnaksi tuli n. 100 euroa per henkilö. Mentiin ihan sokkona eli emme halunneet tietää etukäteen, minkälaisia annoksia meille tarjoillaan. Mainitsimme toki omista, tai no lähinnä allekirjoittaneen ruokarajoitteista lihan ja kanan suhteen. Ja no. Ruoka oli niin hyvää, että melkein itketti ja ensimmäistä kertaa koskaan tajusin, mitä tarkoitetaan kun sanotaan että ruoka ja viini oikeasti täydentävät toisiaan. Tai kun sanotaan, että viini on täyteläinen ja hunajainen ja sitten se ihan oikeasti on. Ravintolan henkilökunta oli mitä sydämellisintä ja paikan sommelier Samuil aivan huipputyyppi! Meillä oli niin kivaa ja olin mitä onnellisin tyttö, kun kävelimme iltamyöhällä yhdessä kotiin. Iso sydän ja vahva suositus Murulle!)

Tutkiskelin tosiaan hyvän aikaa Tukholman hotellitarjontaa ja luin paljon arvosteluita. "Ainoat" vaatimukset olivat keskeinen sijainti, hyvä hinta-laatu -suhde ja hotelliaamiainen, tietenkin. Minä ja poikaystävä rakastetaan aamiaisia, joten sen skippaaminen ei tullut kuuloonkaan. Lopulta päädyin Sveavägenin ja Kungsgatanin lähellä, Hötorgetin metroaseman kieppeillä olevaan, pienehköön Best Western and hotel -hotelliin.





Valinta osui ihan nappiin. Hotelli oli kauniisti sisustettu ja sijaitsi rauhallisella sivukadulla. Ja meidänkaltaiselle pariskunnalle huone oli täydellinen. Neliöiltään huone oli pienehkö, mutta emme oikeastaan kaivanneet tilaa. Pääsin myös ensimmäistä kertaa kokeilemaan sadevesisuihkua, joka kyllä näytti ja tuntui kivalta. "Mutta sullehan kaikki suihkut on sadevesisuihkuja, kun oot niin lyhyt", totesi poikaystävä, kun hihkaisin suihkusta ensimmäisen kerran. Tässä välissä tahtoisin huomauttaa, että mä en ole lyhyt! Oon ihan kokonaista 168,5 cm pitkä.

Kävimme huoneessa jättämässä laukut sinne ja lähdimme pienelle iltakävelylle Tukholman keskustaan. Haimme ruokaa ja pientä naposteltavaa, jonka jälkeen käperryimme yhdessä lakanoiden väliin, katselimme dokkareita taulutelkkarista tai Netflixiä huoneesta löytyneeltä tabletilta. Pussailimme ja juttelimme. Tukholmassa ilta oli sateinen, joten yhteisen ajan viettäminen sisällä ei haitannut meitä lainkaan.

Maanantaina aamiaisen ja huoneen luovutuksen jälkeen kiertelimme Gamla Stanissa ja Södermalmilla. Aurinko paistoi ja oli lämmin. Käytiin kahvilla Drop Coffeessa, jossa maisteltiin kahta eria ruandalaista, pour overilla valmistettua suodatinkahvia (mä olen vahingossa tehnyt poikaystävästäkin pienen kahvihifistelijän, haha). Ja illalla saavuttiin tänne Uppsalaan. Mun flunssa yltyi, mutta raahauduin silti tiistaina kahdelle luennolle. Muuten otettiin aika iisiä, tehtiin yhdessä ruokaa ja sen sellaista.

Lienee sanomattakin selvää, että oli ihanaa.

Loppuviikon olen oikeastaan vain lepäillyt, katsonut leffoja Netflixistä ja tehnyt koulujuttuja. Joita kyllä riittää. Torstai-iltana käytiin pienellä porukalla Smålands Nationissa yksillä ja pidettiin suunnittelupalaveri: ollaan lähdössä ensi viikon viikonloppuna Gotlantiin! Oon aika innoissani, en ole koskaan käynyt Visbyssä ja tän intiaanikesänkin pitäisi mitä ilmeisimmin jatkua vielä koko ensi viikon! Huraa!


Tässä teille flunssainen ja meikitön Anna. Oon myös viime viikkoina alkanut pohtia, pitäisikö mun leikata pitkä polkka eli "long bob". Mulla on nyt aika kauan ollut pitkät hiukset ja taas tuntuu, että nää ovat kasvaneet hurjaa vauhtia eli nopeastihan se tukka sieltä kasvaisi takaisin. Hmm.

Mä taidan lukea vielä pari lukua ensi viikon luennon romaania Uusi uljas maailma (ensi viikon luennon aiheena dystopia-romaanit) ja sitten siirryn Netflixin pariin.

Ihanaa ja toivottavasti teille muille vähemmän köhäistä viikonloppua!

xx,

Anna

ps. teitä on käynyt täällä viime aikoina TOSI paljon. Mikä on ihan mieletöntä ja mä oon ihan että vau ja what ja ää ja siistiä, mutta mä vaan mietin, että mistä te kaikki tuutte ja löydätte tänne? tv. yks hämmentynyt Anna

3 kommenttia:

  1. Kaima ja tuore seuraaja ilmoittautuu ;) Asun ulkomailla, ja Freedomen avustuksella katselin Areenasta noi vanhat auppari-jaksot suomifiilistelyissäni ja sieltä sut bongasin. Ja sitten hihkuin kun artikkelipuolella oli mainittu sun blogi - oot niin positiivinen ja pirteä, tulee hyvälle tuulelle sun jutuista ^^ Tässä viikolla oon vakoillut vanhempia postauksia ja koittanut päästä ajantasalle sun kuulumisista telkkarissa vilahtamisen jälkeen.

    Vaihtariaika on mahtavaa, joten ota kaikki mahdollinen ilo irti siitä! Pikaista paranemista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, mä just tänään mietin, että miten ihmeessä mä saisin katsottua netistä Suomi-sarjoja! (Ensitreffit alttarilla kiinnostais, hehe.) Noi nettitv-sivustot nimittäin herjaa ulkomailla olemisesta, mutta pitää tutustua tohon Freedomeen!

      Kiva, että löysit tänne ja tervetuloa! Ja kiitos kivoista sanoista! :)

      Ps. Kurkkasin sun blogia ja huomasin, että oot asunut Saksassa (ja nyt Sveitsissä)! Siistiä! Mä asuin Stuttgartissa perheen kanssa vuoden ennen lukiota ja oli ihan mieletön vuosi! Saksa on ihana maa! Ihanaa syksyä sulle sinne keski-Eurooppaan! :)

      Poista
    2. Maksoikohan toi Freedome nelisenkymppiä vuodeksi, ja sitä voi sitten käyttää useemmalla laitteella. Eli poikaystävä saa katsottua saksalaista jalkapalloa ;D Asuin tosiaan Heidelbergissä pari vuotta, ja Stuttgartkin on tuttu. Oon aina ihan riemuissani kun pääsen Saksaan, ja itse asiassa muutaman tunnin päästä hurautankin bussilla Freiburgiin ^_^

      Poista